Ginesia Montepulciano d'Abbruzzo DOC Biologisch
 

Ginesia Montepulciano d'Abbruzzo DOC Biologisch

Een kenmerkende biologische wijn uit Abruzzo, Ginesia Montelpulciano D'Abruzzo (DOP) is gemaakt van 100% biologische Montepulciano-druiven. Deze wijn heeft een sterke robijn rode kleur, met veel rood kersenfruit. Het is een medium-body wijn met zachte tannines, het past perfect bij de verschillende vlezige pastasauzen of gegrild rood vlees.

Innovatieve verpakking: Ginesia maakt gebruik van een innovatieve, unieke en moderne verpakkingstechnologie van Amorin. Helix is 's werelds eerste natuurlijke kurkstop en een glazen fles met een gemakkelijk te openen en opnieuw te sluiten mechanisme, gecombineerd met de beste materialen van de natuur met een ontwerp uit de 21ste eeuw. Menicucci's Ginesia is de eerste Abruzzo-wijn (en de tweede in Italië) om deze innovatieve en gemakkelijk te gebruiken technologie wereldwijd aan consumenten aan te bieden.
 1. Certificaat
  Ja
 2. Land
  Italiƫ
 3. Regio
  Abruzzo
 4. Druivenras
  100% Montepulciano
 5. Smaakprofiel
  Vol, verfijnd en tannines
€8,99 €11,99

Opties

 In winkelmandje

Proefnotitie

Kleur: 
Een robijn rode kleur met lichte paarse tinten.

Geur:
De Aroma’s zijn intens, bloemig, fruitig (met een vleugje zwarte kers), met een lichte kruidigheid.

Smaak:
De smaak is vol, gebalanceerd en verfijnd met wat tannines plus een amandelachtige afdronk.

Menicucci

Menicucci is ontstaan uit een Italiaanse familietraditie, op “smaak” gebracht met passie en toewijding.

In 1970 plantte Antonio Menicucci zijn eerste druiven in Ortona, Italië.
Drie generaties later gaat de erfenis van Menicucci door en heeft Sarah het bedrijf bij de hand genomen.

Menicucci produceert met trots een verscheidenheid aan biologische handgemaakte wijnen en mousserende wijnen die elke smaak bevredigen. De wijnen variëren van unieke, met fruit doordrenkte wijnen tot traditionele witte en rode variëteiten.

Samen met de liefde en passie voor het maken van geweldige wijnen, streven zij ernaar om superieure kwaliteit en onvergetelijke herinneringen te leveren.

De unieke en continue innovatieve technieken hebben hun geïnspireerd om een van de meest bewonderde Italiaanse wijnmerken in de sector te worden.
 

Kernwaarden

Ons bedrijfsmodel is gebaseerd op waarden van transparantie, integriteit en finesse.
 

Continue verbetering

We streven er consequent naar om producten van hoge kwaliteit en onvergetelijke ervaringen te leveren.
 

Een verhaal over de wijnetiketten

Elk van de wijnen heeft een verhaal, een verhaal dat charme heeft, een verhaal dat is gebaseerd op echte Italiaanse wijnen. Bij Menicucci brengen ze hun verhalen tot leven door samen met kunstenaars en grafische ontwerpers het perfecte wijnetiket te maken.

Het label van de Ginesia wijnen is gemaakt door de kunstenaar - Lorenzo Pisani
Lorenzo Pisani werd geboren in Pescara, Italië in 1987. Hij is een freelancer kunstenaar, die is vooral gepassioneerd over digitale kunst. Lorenzo gebruikt zijn emoties en gedachten om zijn kunstwerk te begeleiden. Zijn artwork is gebaseerd op zijn humeur op een huidig moment, dat gemakkelijk kan worden beschreven in de lijnen en kleuren die hij kiest.
 
Ginesia is de schepping van de wereld, het is de oorsprong. Lorenzo beschrijft Ginesia in zijn schilderij door veel verschillende kleuren 'spiraalvormig' samen te brengen om de perfecte cirkel te creëren, onze wereld.
 
De verschillende kleuren vertegenwoordigen de verschillende tijdperken. In onze vier wijnetiketten van Ginesia beschrijft elk label de herkomst op een bepaalde manier. Montepulciano herinnert ons aan de bloemen en de schoonheid van dingen. Cerasuolo herinnert ons aan de zon en onze 'lichte dagen' op aarde. Passerina herinnert ons aan de lucht en zijn vogels evenals de zee en de grote wezens van de zee. Pecorino herinnert ons aan de natuur, onze groene aarde en alle levende wezens op ons land.