Animae - Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG BIO
 

Animae - Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG BIO

 1. Certificaat
  Biologisch, Vegan
 2. Land
  Italië
 3. Regio
  Veneto
 4. Druivenras
  100% Glera
 5. Keurmerk
  DOCG
 6. Smaakprofiel
  Licht, fris met een zuurtje
€27,49

Opties

 1. Niet op voorraad

Proefnotitie

Kleur: 
Briljant, met een bleke strogeel en groene tinten, mooie romige bubbels. 

Geur:
Hints van vers geperste druiven, gedroogde abrikoos, sensatie van mineralen aan het einde en lichte geur van broodkorst.

Smaak:
Romig, met vers geel vruchtvleesboeket, een indrukwekkende lengte en een unieke harmonie.
Animae heeft een zachte smaak van gist vanwege de lange Methode charmat.

Perlage Winery

Het dorpje, Farra di Soligo, ligt in het hart van het Conegliano Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG gebied. In dit gebied heeft Perlage hun wijngaarden nauwkeurig geselecteerd om de beste kwaliteit prosecco wijnen te garanderen. Deze omgeving heeft een rijke historie, cultuur en is prachtig om door te reizen. 
 

Geschiedenis van Perlage

Het verhaal van Perlage begint in 1985, wanneer 7 broers van de Nardi familie, besloten om de
“ontdekkingsreis” te beginnen in de wereld van biologische wijnbouw. Ze werden aangemoedigd door hun vader Tiziano en moeder Afra. De wijngaard Riva Moretta is waar het allemaal is begonnen voor Perlage gelegen midden in het hart van het Prosecco DOCG gebied.
 
Perlage wordt wereldwijd erkend als een van de eerste wijnhuizen van Italië, die Biologische mousserende wijn produceerde.
Het merk Perlage staat synoniem voor elegante biologische wijnen van goede kwaliteit.
 
Het is respectvol naar het verleden en naar de toekomst, een pad gecreëerd door mensen, verhalen, de verwevenheid van wijngaarden en levens, knoppen en rijpe vruchten, ontdekkingen en herontdekkingen, onderzoek en creativiteit. Het is de harmonie van deze elementen die Perlage nabootst in de mooie organische prosecco wijnen, de kleur van zuiverheid, het aroma van de traditie en de smaak van kwaliteit.
 

Missie

De eerste verantwoordelijkheid van Perlage is ten opzichte van de consument
Alle producten van Perlage zijn Biologisch gecertificeerd en garanderen daarom de beste kwaliteit Biologische wijn. Perlage garandeert dat de kwaliteit van hun producten nooit beïnvloed zal worden door marktwerking, omdat ze niet onder de kwalitatieve standaard willen produceren die ze nastreven. Perlage wil een biologische wijn garanderen die echt en gecertificeerd is, met aandacht voor prijs, maar altijd van dezelfde kwaliteit.
 
De tweede verantwoordelijkheid van Perlage is voor de gehele maatschappij
De door Perlage gepromote Biologische wijnbouw maakt de beperking van de chemische behandelingen mogelijk welke schadelijk zijn voor de plant ten eerste, maar vooral voor het land, de lucht en het water. Deze elementen die de heuvel omringen, moeten worden gewaarborgd, omdat ze een integraal deel van een grondgebied zijn die voor millennia onaangetast bleef en dat het welzijn en de gezondheid van zijn burgers mogelijk maakt.