Sgajo Prosecco DOC Treviso Extra Dry Vegan Biologisch
 

Sgajo Prosecco DOC Treviso Extra Dry Vegan Biologisch

Sgàjo betekent slim en uitbundig. Het is een Veganistische Prosecco omdat er in het ophelderings proces van de wijn geen dierlijke eiwitten worden gebruikt.

Fruitige aroma's van appel, peer, abrikoos en een vleugje banaan met een lange aanhoudende smaak in de mond.

Een heerlijke traktatie bij sushi, groente gerechten en de veganistische keuken.


 
  1. Smaakprofiel
    Licht, fris met een zuurtje
  2. Druivenras
    100% Glera
  3. Land
    Italiƫ
  4. Regio
    Veneto
€14,99

Opties

 In winkelmandje

Proefnotitie

Kleur: 
Licht stro gele kleur met een sprankelende helderheid door fijne aanhoudende bubbels.

Aroma:
Fruitige aroma's van appel, peer, abrikoos en een vleugje banaan. 

In de mond:
Een lange aanhoudende smaak met een hint van peer.

Perlage Winery

Het dorpje, Farra di Soligo, ligt in het hart van het Conegliano Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG gebied. In dit gebied heeft Perlage hun wijngaarden nauwkeurig geselecteerd om de beste kwaliteit prosecco wijnen te garanderen. Deze omgeving heeft een rijke historie, cultuur en is prachtig om door te reizen. 
 
Historie
Het verhaal van Perlage begint in 1985, wanneer 7 broers van de Nardi familie, besloten om de
“ontdekkingsreis” te beginnen in de wereld van biologische wijnbouw. Ze werden aangemoedigd door hun vader Tiziano en moeder Afra. De wijngaard Riva Moretta is waar het allemaal is begonnen voor Perlage gelegen midden in het hart van het Prosecco DOCG gebied.
 
Perlage wordt wereldwijd erkend als een van de eerste wijnhuizen van Italië, die Biologische mousserende wijn produceerde.
Het merk Perlage staat synoniem voor elegante biologische wijnen van goede kwaliteit.
 
Het is respectvol naar het verleden en naar de toekomst, een pad gecreëerd door mensen, verhalen, de verwevenheid van wijngaarden en levens, knoppen en rijpe vruchten, ontdekkingen en herontdekkingen, onderzoek en creativiteit. Het is de harmonie van deze elementen die Perlage nabootst in de mooie organische prosecco wijnen, de kleur van zuiverheid, het aroma van de traditie en de smaak van kwaliteit.
 

Missie

De eerste verantwoordelijkheid van Perlage is ten opzichte van de consument 
Alle producten van Perlage zijn Biologisch gecertificeerd en garanderen daarom de beste kwaliteit Biologische wijn. Perlage garandeert dat de kwaliteit van hun producten nooit beïnvloed zal worden door marktwerking, omdat ze niet onder de kwalitatieve standaard willen produceren die ze nastreven. Perlage wil een biologische wijn garanderen die echt en gecertificeerd is, met aandacht voor prijs, maar altijd van dezelfde kwaliteit.
 
De tweede verantwoordelijkheid van Perlage is voor de gehele maatschappij 
De door Perlage gepromote Biologische wijnbouw maakt de beperking van de chemische behandelingen mogelijk welke schadelijk zijn voor de plant ten eerste, maar vooral voor het land, de lucht en het water. Deze elementen die de heuvel omringen, moeten worden gewaarborgd, omdat ze een integraal deel van een grondgebied zijn die voor millennia onaangetast bleef en dat het welzijn en de gezondheid van zijn burgers mogelijk maakt.