Over BiowineOnline

Over BiowineOnline.nl

Op BiowineOnline.nl bieden wij heerlijke biologische, biodynamische en vegan wijnen aan die met zorg voor u zijn geselecteerd. 

De wijnhuizen zijn geselecteerd op kenmerkende Druivenstokken knippen in de wijngaard Riva Moretta van het wijnhuis Perlagesmaak van de wijnen, kwaliteit, visie voor de toekomst en passie van de wijnmaker!!! 

Wij zijn op zoek gegaan naar de kleinere en wat onbekendere wijnproducenten die met hun unieke stuk grond, ligging, zonuren, regen en met heel veel passie fantastische wijnen maken. 

Je proeft dat de druivenstokken harder hebben gewerkt om te groeien.

Je proeft duidelijk het terroir in de wijnen.
Terroir wordt mee bedoeld de grondsoort, de ligging van de wijngaard ten opzichte van de zon, de gekozen druivensoort en het (micro) klimaat. Deze 4 factoren bepalen wat voor wijn er gemaakt van worden.  

De druiven van de door ons geselecteerde wijnboeren zijn veelal met de hand geplukt, ook dit om de natuur zo min mogelijk te belasten en natuurlijk invloed te hebben op welke druiventrossen je wel of niet plukt op dat moment. Zo kan een wijnboer de druiven plukken die exact de correcte rijping hebben en zo de smaak die zij aan hun wijnen willen geven waarborgen.
 
Het terroir, de passie, de liefde voor hun wijnranken, vernieuwingen in het productie proces dit alles proef je terug in de door ons geselecteerde wijnen.Veel van de wijboeren zijn door mij bezocht om er zeker van te zijn dat ze daadwerkelijk aan de voorwaarden voldoen.
Niet alle wijnboeren komen door deze selectie.
 
 

Geschiedenis van BiowineOnline.nl

@Vigna Madre in de regio Abruzzo

In januari 2017 is het bedrijf BiowineOnline.nl gestart.
Ik, Gert-Jan de Snoo, heb verschillende beurzen bezocht om leveranciers te ontmoeten en een selectie  te kunnen maken van interessante wijnproducenten.

Elk jaar blijven we op zoek naar nieuwe wijnboeren. We gaan op bezoek om de kwaliteit te waarborgen. Op deze manier kunnen we ons assortiment van nog meer mooie wijnen te voorzien.
 

Waarom Biologische wijnen?

Biowineonline.nl is gestart met de gedachte dat biologische wijnbouw veel beter is voor ons milieu, de medewerkers van de wijngaard, de omwonenden en een mooie bijkomstigheid ook voor onszelf.

In de Biologische en Biodynamische wijngaarden wordt geen gebruik gemaakt van chemische- of synthetische bestrijdingsmiddelen of kunstmest.
Bij “traditionele” wijnbouw druiven beschadigen de producenten de omliggende natuur en komen de chemicaliën, pesticiden, etc uiteindelijk ook in kleine mate in de wijn terecht.

Perlage Birdsnest in the vineyard
De Biologische boeren geven de natuur en het ecologische systeem van de wijngaarden de ruimte.
Op deze manier komt er een ecologisch evenwicht tot stand en worden de wijnranken sterker.
Wat betekend dat de bestrijdingsmiddelen en kunstmest niet nodig is. Wel maken ze gebruik van organische mest en compost.
Ook laten ze tussen de wijnranken grassen, kruiden en bloemen groeien en leven er bijen en verschillende insecten. Zij dragen allen hun steentje bij aan het ecologisch evenwicht in de wijngaard. De bijen zijn heel belangrijk voor de bevruchting van de wijnranken en andere gewassen.
 
 

24/7 biologische wijn bestellen

Bij Biowineonline.nl kunt u 24 uur per dag uw wijn bestellen en wij doen ons best om de flessen de volgende dag bij u thuis af te leveren, indien u voor 15.00 uur bestelt.

Wilt u ook genieten van de bijzonder lekkere biologische en biodynamische wijnen,
bekijk ons assortiment en plaats uw bestelling nu!